TIMESHEETS(XLS)Klachtenprocedure

Vacature

Veiligheid op kantoor

Nieuwsbrief April 2022
Niets is vervelender dan een ongeval op de werkvloer, zowel voor werknemers als de werkgever. Toch gebeuren ongelukken nog steeds vaker dan noodzakelijk is, en dat terwijl de meeste incidenten gemakkelijk te vermeiden zijn. Om de werkvloer van jouw bedrijf zo veilig mogelijk te maken, zetten wij de 5 basistips voor veiligheid op kantoor onder elkaar.

1. Een opgeruimde werkvloer

Vermijd losliggende spullen om ongelukken te voorkomen. Let hierbij ook op ogenschijnlijk kleine details: loszittende vloerkleden, splinterend hout, uitstekende spijkers en andere scherpe voorwerpen kunnen allemaal tot kleine of soms zelfs ernstige verwondingen leiden.

2. De juiste houding

Langdurig in dezelfde houding werken kan leiden tot lichamelijke irritaties of zelfs blessures. Zeker op kantoor waar vaak de hele dag aan een bureau of achter de computer gewerkt wordt is het belangrijk dat werknemers zich bewust zijn van hun lichaamshouding. In een comfortabele en verantwoorde pose bevinden nek en wervelkolom zich in een rechte lijn en staan de benen in een hoek van negentig graden. Een goede bureaustoel waarbij de hoogte afgesteld kan worden helpt hierbij. Ook een laptopsteun en voetensteun kunnen helpen de houding te verbeteren en zo werk gerelateerde lichamelijke klachten op kantoor te voorkomen.

3. Voorkom agressie

Soms kunnen meningsverschillen uit de hand lopen en leiden tot ruzies of zelfs fysiek geweld. Voorkom verbale en fysieke uitingen van agressie door werknemers te leren hoe zij het beste om kunnen gaan met geweld. Daarnaast is het verstandig om cursussen aan te bieden die werknemers trainen in het uiten van frustraties op een zinvolle en niet agressieve manier. Om agressie op de werkvloer te voorkomen is het belangrijk dat werknemers weten welke communicatievormen doeltreffend en gepast zijn op kantoor.

4. Waakzaamheid

Wees als leidinggevende altijd oplettend en zorg dat iedereen op de werkvloer de veiligheidsvoorschriften kent en serieus neemt. Vaak zijn werknemers zich niet geheel bewust van het belang van de veiligheidsmaatregelen. Er wordt gedacht dat er wel eens een uitzondering gemaakt kan worden, of dat het risico wel meevalt. Zorg er dus voor dat jouw werknemers alle instructies opvolgen.

5. EHBO artikelen

Zorg dat jouw bedrijf altijd een aantal standaard EHBO artikelen beschikbaar stelt. Daarnaast is het uiteraard belangrijk dat alle werknemers deze weten te vinden en bekend zijn met het gebruik van de artikelen. Een aantal noodzakelijke producten zijn bijvoorbeeld pleisters, drukverband, gaasverband en kompressen. Denk ook aan de brandveiligheid van het kantoor. Een blusdeken en een makkelijk te hanteren brandblusser mogen niet ontbreken op de werkvloer. Veiligheid op de werkvloer is een belangrijke, maar vaak onderbelichte zaak. Door bovenstaande tips bij jou op kantoor toe te passen zal de veiligheid direct aanzienlijk toenemen.

C&M Labour Supply b.v.

Torplaan 2e, 1785 BA Den Helder
‌Postbus 49. 1780 AA Den Helder‌

Tel: +31 223 66 00 52
Fax: +31 223 66 00 58

‌info@cm-laboursupply.nl
Voor vacatures in de regio Groningen kun je contact opnemen met Cees Westrik

‌M: ‌06 29 207 078


cees@cm-laboursupply.nl
Personeel